Trifsel i fokus.
Vi er opptatt av og la hest være hest i så stor grad det er mulig for oss..
Så mye utegang som mulig. Hestene våre går i flokk hele året på store områder og med fri tilgang til grovfor og vann Dette betyr mye for trifselen til hestene. De holder hverandre i aktivitet gjennom lek på forskjellige stadier. Mye utegang gir rolige hester på stallen under stell og foringer.
Ellers i stallen har vi en rolig atmosfære selv om det kan være mye folk til tider.
Vi går inn for å lære elevene bruk av kroppsspråke sitt under handtering av hest, dette gir roligere hester under handtering fra bakken og fra ryggen. Alle hestene vi bruker i undervisningen er godt grunnhandtert og skal kunne handteres av alle uansett nivå. Vi er nøye på å dele ut hest etter elevens kunnskap og erfaringer.
Hestens Helse.
Alle vil jo ha hester som er frisk og fornøyd, men trenger ikke å være like enkelt bestandig. Mye utegang i flokk er en viktig ting.
Hestene får stilt sitt sosiale behov, de er i mere bevegelse.
Noe som hjelper med å bygge muskler, styrker sener og ledd uten innblanding fra rytter.
Mange tror også et det blir mye skade av å holde hester i flokk. Litt skader kan det bli, men med 16 hester på stallen har vi svært lite besøk av dyrlegen for behandling av akutte skader.
Vi er nøye med å følge opp vaksineringer, tannbehandling og hovstell på alle hestene.
Alle hestene får også jevnlig behandling av Equieterapaut for og ha en kropp som fungerer opptimalt. Der er stallen så heldig og ha egen behandler tilgjengelig, da Marita har utdannet seg innen det.
Kort om hva en Equieterapaut gjør.
En equiterapeut jobber forebyggende og rehabiliterende behandling, med hovedfokus på hestens bevegelsesapparat. Denne typen undersøkelser og behandling er altså ikke et alternativ til veterinærmedisin, men et supplement.
Under den statiske undersøkningen kjenner de manuelt gjennom hele hesten.
Bevegelse i leddavsnitt testes, muskelatur og mykdeler palperes, og eventuelle smertereaksjoner registreres. Problemer i kroppen gir ofte skjevhet og assymmetri. Noe som gjør at hesten kan bli uvillig til og jobbe.